Samenleesbijbel

samenleesbijbel

Samenleesbijbel

Ontdek de nieuwe bijbel voor gezinnen: de Samenleesbijbel. Dit is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met 500 pagina’s met extra materiaal voor kinderen van 8-12 jaar. Deze nieuwe gezinsbijbel staat vol met weetjes, kaarten, spelletjes, gespreksvragen en liedjes. Zo komen bekende en lastige verhalen uit de Bijbel dichtbij. De Samenleesbijbel werkt met open vragen, zodat kinderen en ouders samen de rijkdom van de Bijbel ontdekken en ervaren.

De Samenleesbijbel in het kort:

– de complete Bijbel in Gewone Taal
– 3 routes op verschillende niveaus
– meer dan 1.000 gespreksvragen bij de bijbeltekst
– honderden ‘weetjes’ bij de Bijbel
– honderden doe-opdrachten, puzzels en spellen
– meer dan 1.000 illustraties: tekeningen, cartoons, foto’s, landkaarten
– 32 themapagina’s
– 40 liedjes (inclusief cd)
– verkrijgbaar vanaf september 2015
– omvang ca. 2.200 blz. / Formaat 16×24 cm

In de Samenleesbijbel vind je drie routes, die steeds iets toenemen qua niveau. Alle drie de routes lopen door verschillende bijbelboeken, zoals door Genesis, Psalmen, het evangelie volgens Matteüs en Openbaring.

Uitleg van de ‘routes’

Stappen : Elke route bestaat uit stappen: in totaal zijn er 425 stappen uitgewerkt. De eerste route heeft 50 stappen, de tweede 125 en de derde 250. Vaak horen meerdere stappen bij elkaar. De eerste route begint bijvoorbeeld met een cyclus van acht stappen over Abraham.

Waaruit bestaat een stap?
Bij elke stap ontdek je samen meer over de Bijbel, op een leuke en actieve manier. Een stap bestaat uit weetjes, vragen, veel mooie afbeeldingen en soms ook liedjes en leuke dingen om te doen.