Het verhaal van Perpetua

perpetua

Het verhaal van Perpetua

Het is het jaar 203 na Christus in Carthogo, Noord-Afrika. Perpetua, een rijke, jonge moeder wordt ervan beschuldigd zich te hebben bekeerd tot het christelijk geloof en wordt gevangen gezet. Het is niet moeilijk om uit de gevangenis te komen. Ze hoeft alleen maar wat wierook te offeren ter ere van de Romeinse goed. Met die simpele daad van overgave en loyaliteit aan het Romeinse rijk kan ze haar vrijheid terugwinnen, terugkeren naar haar pasgeboren zoontje en haar weelderig leven voortzetten.

Terwijl haar vader haar smeekt om aan het welzijn van haar kind en aan de goede naam van haar familie te denken, bereidt Perpetua zich langzaam voor om voor de Romeinse consul te verschijnen, om hem haar uiteindelijke beslissing kenbaar te maken. Welke beslissing zal ze nemen? Deze aflevering van de Fakkeldragers vertelt een van de meest invloedrijke, waargebeurde verhalen uit de vroege kerk.

De Fakkeldragers is een animatieserie voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het belicht levens van helden uit de kerkgeschiedenis. Als kinderen zien wat God kan doen door een ′Fakkeldrager”die is toegewijd aan Gods wil en doelstellingen, dan zullen zijzelf ook een geloofsfakkel willen dragen om Hem daarmee te dienen.