Het verhaal van Eric Liddell

eric liddell

Het verhaal van Eric Liddell

De druk om de mening van het grote publiek te volgen kan bijna niet sterker worden. De nationale held Eric Liddell is de trots en de vreugde van Schotland. Het hele land verlangt er vorig naar om zijn beroemde hardloper de rest van de wereld te zien verslaan op de sprint, om de Olympische gouden medaille op de honderd meter te zien binnenslepen. Als Eric de verbluffende mededeling doet dat hij vanwege zjin godsdienstige overtuiging niet op een zondag wil hardlopen, wordt hij al snel een schande en een verrader genoemd.

Kijk hoe Erics bekende stellingname tijdens de Olympische Spelen van 1924 hem voorbereidt op zelfs nog grotere uitdagingen als zendeling in China gedurende de Tweede Wereldoorlog.

De Fakkeldragers is een animatieserie voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het belicht levens van helden uit de kerkgeschiedenis. Als kinderen zien wat God kan doen door een ′Fakkeldrager”die is toegewijd aan Gods wil en doelstellingen, dan zullen zijzelf ook een geloofsfakkel willen dragen om Hem daarmee te dienen.